OffNews.bg

Светлозар Лазаров: Що не говорим за вероучение, а ще говорим за гей бракове?

Като ще говорим за гражданско общество, нека да се върнем към вярата, нека да се върнем към патриотизма, към изконните семейни ценности, към трудолюбието, ако щете към здравеопазване. И да намерим мястото на църквата в гражданското общество, заяви пред bTV Светлозар Лазаров.

Лазаров беше главен секретар на МВР по времето на правителството на Пламен Орешарски, а преди дни стана ясно, че вече е национален координатор на „Атака”.

Що не говорим за вероучение, а ще говорим за гей бракове? Или като се изкаже църквата срещу гей браковете и срещу ислямизацията и навлизането на нелегални мигранти, всякакви такива - тези там, от гражданското общество - соросоидни ли са, какви са, не знам, почват да ги маскарят по кафявите сайтове. На какво прилича това? - попита Лазаров.

Кое е гражданското общество? Това, което прави гей парадите? Което иска да се узаконят гей браковете или се интересува от гей тоалетните в Брюксел? Гражданското общество е и по малките населени места, гражданското общество е в заводите, във фабриките, това, което излезе и оня ден, на 9 май, в "Безсмъртния полк". Защо трябва някой да си присвоява със 100-200-300 души на жълтите павета, че е гражданското общество. Аз пък познавам и много други хора от гражданското общество, които имат абсолютно друго мнение, твърди националният координатор на „Атака”.

Миналата седмица Лазаров и Сидеров взеха участие в международния форум „Какво ни обединява“ в Москва.

Двамата били поканени от партията на руския президент Владимир Путин „Единна Русия”, разказа Лазаров. И добави, че не е сериозно да коментира "някакви подмятания", че заедно със Сидеров са отседнали в много скъп московски хотел.

Аз не ги знам кои (хотели в Москва) са скъпи и кои са евтини. Откъде да знам? Нямам представа. Не съм достатъчно ориентиран кое колко е скъпо и кое колко е евтино. Ми не знам, твърди националният координатор на „Атака”.

Другата седмица пак ще ходим в Москва, обяви още Светлозар Лазаров.