OffNews.bg

Според бившия шеф на Търговския регистър имало политически натиск за прикриване на виновните

"Опитът да се отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните лица съгласно подписаните договори, ясно говори за политически натиск от определени групи хора и контролираните от тях субекти".

Това заявява в подадената си оставка преди дни бившият вече директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, съобщава БГНЕС.

В оставката си Даскалова не споменава имена нито на политици, нито на партии във връзка с политически натиск от определени групи хора, за които говори.

Тя казва още, че разглежда оставката си като дълг заради блокирането на Търговския регистър преди десетина дни. Даскалова подаде оставка на 17 август, повече от седмица след срива на Търговския регистър, а министърът на правосъдието Цецка Цачева я прие. Това стана ден, след като самата Цачева обяви, че няма как за станалото да не се поеме отговорност, а премиера Бойко Борисов намекна, че скоро ще има промени в ръководството на Агенцията по вписванията.

Бившият директор на Агенцията по вписванията подчертава още, че в агенцията я има документацията, която доказва всички решения, взети от всеки ръководител през годините, документирано е и състоянието на системите. Тя казва още, че искрено се надява да бъде оповестено "реалното състояние на тези изключително важни за държавата системи".