OffNews.bg

София ми е Троян: Ваня Григорова се върна при тиквите и зарзавата

Ваня Григорова, острието на червената партия, което не успя да стане кмет на София, въпреки мощната подкрепа на евроатлантиците от ГЕРБ и путинистите от Възраждане, отиде на посещение в Троян и нагледа реколтата от тикви и марули в "образцовото населено място".

По време на кампанията си за кмет на столицата тя изненада мнозина като заяви, че иска София да заприлича на Троян.

Аргументите ѝ бяха, че там общината предоставя сама комунални услуги на гражданите си и че вече е регистрирана като земеделски производител.

Ето какво написа Григорова в профила си във фейсбук по повод визитата си в градчето:

Най-сетне стигнах до Троян!

Ето така изглежда част от зеленчуковата градина на община Троян. Продукцията от нея се ползва в детските градини, защото е и екологично чиста. И значително по-евтина от пазарните алтернативи, т.е. спестяват се средствата на хората, за да се използват в интерес на хората.

Това е малка част от постиженията на кмета Донка Михайлова (б. ред. - издигната от БСП), която спечели безапелационно и на тези избори. Впрочем с всеки нов избор разликата с опонентите й се смалява. Но тя не допуска да се преминат граници, които в София отдавна са забравени и нормалното тук се счита за крайно и радикално.

Комуналните услуги са общински, защото трябва да обслужват общността и точка. И това ще се случи. Со кротце, со благо, ако се наложи и со малко кютек.