OffNews.bg

Симеонов сравни протестиращите в Слънчев бряг с терористи от Ал-Каида

Излезлите вчера сервитьори и служители на заведения в Слънчев бряг протестират срещу закона. Това е като Ал-Каида да излезе на протест пред Европейската комисияи. Това сравнение направи вицепремиерът Валери Симеонов по повод протестите вчера в Слънчев бряг, породени от неговите среднощни акции в курорта.

"Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона", каза в ефира на Нова телевизия Валери Симеонов.

Той твърди, че неговата поява там не е, за да повиши адреналина си в почивните дни, а за да покаже подкрепа на институциите, които десетилетия се борят с проблемите, но "рецидивисти" им дърпат папките с постановленията за затаряне.

Известният клуб "Оксижен", в който Симеонов влезе с полиция, за да спре силната музика, има над 20 протокола за нарушения и 18 акта за шума.

Затварянето на подобен тип заведния обаче се оказва сложна задача, а според Симеонов вина за това има и бургаският съд.

"Докато НАП отиде в Бургас да носи постановлението за затваряне на заведението, съдът там вече го е отменил", каза вицепремиерът.

Симеонов нарече "некоректно" твърдението, че щом той е бил на място, то институциите не работят.

"Напротив - над 100 екипа се борят с нарушенията, а заради тяхната работа с над 100 млн. лева е увеличен оборотът на заведенията", каза Симеонов.

За него сезонът до момента е изключително успешен, тъй като няма нито един затворен плаж, а по морето не е имало масов чревен вирус.

В края на интервюто си Симеонов отново се върна на протестите от вчера в Слънчев бряг и допълни: "Представете си сега 200 хиляди недоволни от шума туристи да блокират подстъпа към заведенията, които вдигат шум."