OffNews.bg

Шефът на СОС: На финала градинката на Седмочисленици ще изглежда коренно различно

Имам уверението, че във финалния вариант градинката на „Св. Седмочисленици” ще изглежда по коренно различен начин, заяви пред bTV председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

В момента е сиво на фона на сиво, няма как да го оценим, заяви той, като подчерта, че на финала градинката ще изглежда различно - с градска мебел и озеленяване.

Герджиков подчерта, че през 2013 г. е направен е направен архитектурен конкурс и в комисията са участвали множество архитекти. Те са класирали на първо място архитектурното студио, което в момента осъществява проекта.

Ясно е записано – предвижда се подмяна на асфалтовата настилка в градинката на „Св. Седмочисленици” с бетонни павета в 3 нюанса, припомни председателят на Столичния общински съвет.

Той каза още, че ремонтът на „Граф Игнатиев” е с цена около 240 – 250 евро на кв. м. По думите му в началото на ноември трамваят би трябвало да бъде пуснат.

Крайният срок за завършването на цялата зона е краят на март. До края на ноември – началото на декември, докато времето позволява, ще се прави нещо, а през зимата дейностите ще бъдат преустановени. Има време до края на март да се поправят всички неща и тогава ще ги гоним за всеки ден, за всеки квадратен метър, за всеки лев, заяви още шефът на СОС.