OffNews.bg

СДС - София смени шефа си, който не искаше коалиция с ДБГ

Късно в четвъртък столичната организация на СДС смени досегашния си председател Любен Петров, който призова "Раковска" 134 да не сключва коалиция с Кунева, а да преговаря с ДСБ.

Общинският съветник от СДС от групата на Реформаторския блок в СОС д-р Антон Койчев днес е избран за председател на СДС-София на редовно заседание на организацията, насрочено още преди седмица, съобщава пресцентърът на синята централа.

За негови заместници са избрани народният представител Борислав Миланов, общинските съветници Миглена Горанова и Радослав Абрашев, както и Илия Лазаров, Пламен Антов, Личо Гогов, Елинка Николова.

Секретар на столичната организация на СДС вече е Красимир Сираков, а председател на предизборния щаб – Свилен Милушев.

От пресцентъра на СДС обявиха, че на заседанието тази вечер са присъствали 61 от 78 имащи право на глас членове на СДС- София.

Всички единодушно гласували за новия председател и ръководството на столичната организация.

СДС-София изразява и "пълната си подкрепа за националното ръководство на партията и водената от него политика".

Кървавото писмо

По-рано днес стана ясно, че Любен Петров, досегашният председател на СДС-София, е изпратил писмо до членовете и националния съвет на партията, в което призовава да не се сключва коалиция с ДБГ.

Петров твърди, че СДС идеологически се доближава най-много до ДСБ и затова трябва да се преговаря с партията на Радан Кънев.

“Преди повече от два месеца изразих на основание становищата на повечето организации и членове в София категоричното си становище пред НИС на СДС, че бъдещето на организацията ни е с ДСБ, като организация с най-близка до нас идеология и електорат, че трябва да стартираме разговори с тях и бях изключително категоричен, че ние нямаме общо бъдеще с ДБГ и оставането с тях в коалиция на бъдещи избори ще погребе СДС", пише в писмото.