OffNews.bg

Съветът на коалицията е обсъдил днес промените в кабинета

Управляващата коалиция обсъди въпроса за кадрови промени в правителството, обяви в ранния следобед днес правителствената пресслужба. Присъствали са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Не се съобщават имена на министри, които ще бъдат сменени.

От съобщението става ясно, че съветът ще се събере отново утре, след като дебатираните днес промени бъдат обсъдени с партийните ръководства на всеки от коалиционните партньори.

"Министър-председателят Бойко Борисов обсъди въпроса за кадрови промени в правителството по време на днешния Коалиционен съвет с участието на вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. На срещата бяха обсъдени също така икономически и социални мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията от COVID-19, посочват от пресцентъра на МС.

"На Коалиционния съвет тримата лидери се разбраха да обсъдят с парламентарните си групи и с партийните си ръководства предложенията за кадрови промени в правителството. Утре коалицията ще се събере отново, за да разгледа резултата от проведените разговори", завършва съобщението.

Управляващите вече обявиха, че планират мащабни промени в кабинета заради гражданското недоволство и големите антиправителствени протести. Още не е ясно дали Борисов ще остане начело на кабинета и дали ремонтът в правителството ще тушира напрежението на протестите.