OffNews.bg

Развален телефон: Ограда на ПСА удари Свиленски. Нинова: Бият депутати

Част от оградата около ПСА е ударила народният представител от БСП Георги Свиленски, разказа той пред журналистите, които чакат да започне реално демонтажът на паметника. 

“Зам.- областният управител беше от вътрешната стена на оградата и през входа, през който и миналия път влизахме, каза, че нямаме право да сме там. Не знам как той има право, а ние като народни представители - не. Негов служител, засилвайки се от 4 метра, се хвърли върху оградата, която се стовари върху мен”, разказа Свиленски. 

Той се е отървал с рана на ръката, превързан е в болница, където отишъл заедно с колегата си Иван Ченчев, и вече е подал жалба в полицията.

“Как може един държавен служител да се хвърля като лумпен в центъра на София?”, попита депутатът, на когото полицаите отказали да съобщят името на мъжа. 

Тук сме седнали да търсим възможно решение за правовата държава и за обединението на нацията и на мнозинството, а в момента пред ПСА бият депутати, обяви по този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА, на среща в парламента с народни представители от 7-ото Велико Народно събрание, подписали действащата Конституция. Според Нинова депутати от БСП за България в момента са в болница. 

Протест на БСП блокира Орлов мост. Борислав Гуцанов и лидерът на БСП-София Иван Таков предвождаха недоволните към кръстовището между булевардите „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”. Част от недоволните скандират „референдум”, те обявиха, че искат властта да се допита до хората за ПСА.