OffNews.bg

Радостин Василев: ГЕРБ са импотентни, никой не ги желае

Тези, които свалиха кабинета, са в несъстояние да се коалират. Виждаме импотентност в ГЕРБ, те са нежелан партньор от ПП, ДБ, БСП. Виждам, че и "Възраждане" нямат желание да се коалират. Това заяви избраният за депутат от "Продължаваме промяната" Радостин Василев пред БНТ.

Според него служебното правителство на президента Румен Радев в момента единствено нанася вреди на държавата. Радостин Василев допълни, че не се притеснява от сигналите, които служебният спортен министър Весела Лечева пуска срещу него. На свой ред той и други народни представители от ПП щели да внесат сигнал срещу Лечева в КПКОНПИ.

Темата с евроатлантизма е прикритие на невъзможността на ГЕРБ да изпълнят мандата. ПП не може да участва в коалиция с партии, които прикриват корупцията, каза Василев.

Според него ПП възприемат позицията си на опозиция и не коментират към момента втори и трети мандат. Той бе категоричен, че избирателите на ПП биха приели за предателство, ако се коалират с ГЕРБ.

Бившият спортен министър посочи, че първа задача пред новия парламент трябва да бъде работата по бюджета за следващата година.