OffNews.bg

Радев: ГЕРБ, ПП и ДБ измамиха избирателите си

Надявам се правителството да не предава националните интереси така, както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели, каза президентът Румен Радев на влизане в НС.

След минути се очаква новото редовно правителство да бъде гласувано от депутатите в пленарната зала.

"Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите. А изборите са основата на демокрацията! Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са съсипали държавата, и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес г-н Борисов им подарява цялата власт", каза държавният глава.

Радев обвини в непоследователност и "Продължаваме промяната".

"Спомняте си как ПП бяха окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите последователи, че ГЕРБ са мафията, и трябва да бъдат изтрити от българската политика. Днес те споделят властта с ГЕРБ. Спомняте си как ДБ поведоха своите избиратели на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. Днес те просят от него одобрение и просят точно някакво спасение така, че да си гарантират властта, тяхната благословия. Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията", добави президентът.

Според него политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство.

"Не трябва да забравяме, че политиката е преди всичко ценности. Гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии имат достойнство или са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи", добави Радев.