OffNews.bg

Принц Кирил: Баща ми не е политическо животно, Борисов е умен и се справя добре

Баща ми Симеон Сакскобургготски не е политическо животно, той е твърде дипломатичен. Не е популист и затова не беше преизбран. Но и Нелсън Мандела не беше. 

Това заяви принц Кирил Преславски по Нова тв. Той постави максимална оценка по скалата от 1 до 10 на управлението на Сакскобургготски. Най-горд с баща си бил в нощта на изборите, когато НДСВ спечели вота, както и при влизането на България в ЕС и НАТО. 

За Бойко Борисов принц Кирил заяви, че очевидно премиерът е умен човек, който се справя добре със ситуацията у нас. България стои много добре на международната сцена, постигна икономически растеж, обясни принц Кирил. 

За мен е чест, разбира се, да ме свързват с баща ми. Освен това си приличаме много. Даже таксиметровите шофьори биха ме разпознали. Аз искам да бъда приеман като някой, който е наследил неговото чувство за дълг и трудолюбие. С тези неща съм израснал от малък – да имам собствена професия, мое семейство, да се справям сам с отговорностите”, заяви Н.В. принц Кирил. От 30 години той работи в един и същи инвестиционен фонд. 

Когато бях дете исках да съм шофьор на камион. Виждаше ми се най-вълнуващото нещо на света. По-късно исках да бъда учен в теоретичната физика, но мечтата ми винаги е била да съм независим”, разказва принцът.

Той разказва, че първите му изкарани пари са от бране на домати. Заедно с брат си изкарвали по 3 лева на ден, но научили стойността на труда и парите.