OffNews.bg

Президентът: От правителството зависи да не допусне политическа криза

Политиката, която води "Булгаргаз", е извън икономическата и управленската логика. Да обявяваме прогнозни цени за юни и юли, а чак в средата на май да става ясно каква е цената за месеца. Бизнесът и потребителите искат да имат предвидимост.

Кризите, в които се намираме, са тежки - икономическа, социална криза, но най-важното е да не се допуска криза на доверие, защото никое правителство не може да води страната в тежки кризи при дефицит на доверие, заяви президентът Румен Радев. 

Според него протестите на превозвачи и работодатели означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е открит, конструктивен диалог, в който да се чуят и уважават мненията на всички страни. 

Радев добави, че единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа. Президентът уточни, че дали има криза на доверие към правителството, ще проличи от отношението на хората и дали евентуално ще излязат повече хора на протест.

Президентът Румен Радев даде старт на състезание по лека атлетика за деца и младежи на Националния стадион "Васил Левски". След надпреварата той награди най-добре представителите се деца от турнира в категориите за момчета, момичета, юноши и девойки. Надпреварата е част от инициативата "Спортувай с президента", съобщи БТА.