OffNews.bg

Президентът: Още имена ще излязат от Досиетата Пандора

Службите са длъжни да предоставят информация за Досиетата Пандора и аз очаквам такава, обяви президентът Румен Радев.

Той е с нагласата от международното журналистическо разследване за укрити милиони от държавници да излязат още български имена, освен оповестените вече на Делян Пеевски, майка му Ирена Кръстева и бившият външен министър Николай Младенов.

„Изненада ме името на Николай Младенов, за Бобокови не съм чул“, отбеляза Радев, но разграничи ситуацията, когато някой политик и когато някой бизнесмен използва офшорни сметки.

На въпрос за делото в Конституционния съд във връзка с гражданството на бившия служебен министър на икономиката Румен Радев заяви, че това е абсолютно правен казус, който няма нищо общо с личността на Кирил Петков.

За предстоящите президентски избори той заяви, че във всеки вижда сериозен опонент, а всеки проблем със служебното правителство се пренася в президентската кампания.

„Приемам подкрепа от всички българи, както съм правил винаги досега“, каза още Румен Радев.

Подобна позиция - че ще приеме подкрепа, но от всички партии, защото те представлявали българския народ - изрази кандидатът, подкрепен засега от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет.