OffNews.bg

ПП-ДБ ще внесат за гласуване Закона за защита на лицата

ПП-ДБ ще внесат за гласуване в парламента Закона за защита на лицата, подаващи сигнали. Атанас Славов и Стою Стоев призоваваха депутатите да се приемат необходимите закони, за да бъде получен вторият транш по ПВУ.

"От шест месеца е приет Законът за противодействие на комисията и трябваше досега да извърши избор на независима деполитизирана комисия. Това беше блокирано, не се случва. От една година е приет Законът за защита на сигналоподателите, който тогава беше приет с амнистия, а ние искахме да изпълним критериите на Европейската комисия да важат защитите назад във времето", заяви Атанас Славов.

Стоев посочи, че мерките, свързани с второто плащане по ПВУ, са четири - Законът за защита на лицата, подаващи сигнали, Законът за несъстоятелност на физическите лица, правилата за КПКОНПИ и Пътната карта за климатична неутралност.

"Отговорността е в Народното събрание да се случи второто плащане по ПВУ. Призовавам народните представители да загърбим политическите страсти и да приемем полезните за страната законопроекти", каза още Стоев.