OffNews.bg

Партията на Цветанов - като ранния ГЕРБ и без едноличен лидер

Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: "Не" на лидерството, "не" на едноличните решения, които трябва да се налагат в политически план. А да се върнем в този период, когато ГЕРБ започна създаването си с енергията и с обратната връзка, която имахме с всички структури в цялата страна.

Това заяви пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който миналата седмица обяви, че ще учреди новата си партия до септември и догодина ще участва в редовните парламентарни избори.

Знам къде са грешките, които допусна ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в едно изграждане на политическа сила, каза Цветанов.

Той уточни, че партията му ще бъде разположена в център-дясно политическото пространство.

Цветанов е готов да си сътрудничи с политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности, гарантират демокрацията, правовия ред и "всички реформи, които са неотложни".

Валери Симеонов и неговите депутати гласуваха против сделката за F-16 - тук няма да можем да намерим своето припокриване. Но пък същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме някакви допирни точки с Валери Симеонов, обясни бившият втори в ГЕРБ. 

Цветан Цветанов няма доверие в социологическите проучвания, които засега не дават добър шанс на политическия му проект.