OffNews.bg

Обединените патриоти: ДПС се опита да ни злепостави пред Таяни

"В разгара на официалното посещение на Председателския съвет на Европейския парламент ДПС направиха поредния опит за очерняне на името на България чрез лъжи и инсинуации. В кулоарите на парламента активисти на младежката организация на движението причакаха председателя на ЕП Антонио Таяни в опит да му връчат провокативна книга със заглавие Национализмът в България"

Това се посочва в позиция на Обединени патриоти, разпространена от пресцентъра на ВМРО във вторник вечерта.

По информация на ВМРО, на корицата на книгата "Национализмът в България" стои гербът на Движението за права и свободи, а автор и издател не са обозначени.

"Правилата на парламентаризма в България не позволяват разпространението на такива материали без изричното разрешение на ръководството на институцията. В рамките на днешния ден такова няма. Активистите на ДПС, които държаха тези брошури, стояха в очакване на Таяни, което ни навява на мисълта, че тяхната цел е била да му подарят екземпляр от книгата. В нея има снимки и коментари, които са извадени от контекста, използват се за манипулация, очерняне на лидерите на Обединени патриоти и патриотичните формации като цяло и носят изцяло невярна информация" - пише още в позицията.

"Антидържавното и антибългарско поведение на ДПС не е изключение. Това е поредният опит за провокация, за насаждане на нетърпимост и разделение на българското общество. Това е и поредният опит за открито очерняне на страната ни в навечерието на Европредседателството. Цел, която очевидно се преследва с цената на всичко, и е част от стратегията за „демонтаж“ на правителството." - твърдят от Обединени патриоти.