OffNews.bg

"Нова република" иска да спре рекламата на хазарта, за да укрепи семействата

Грижа за българското семейство и заздравяване на връзката с българските общности в чужбина - това са едни от приоритетите на новия десен проект "Нова република", който Радан Кънев представи вчера. 

Сред мерките за укрепване на семействата Кънев посочи и пълна забрана на рекламата на хазарт, защото именно чрез хазартния бизнес, по думите му, се източват парите на българските семейства и се рушат връзките в тях. "Ще спрем всякаква медийна реклама на хазарт и ще спрем съдействието, което държавни и общински органи непрекъснато оказват на хазартния бизнес", посочи Кънев в интервю за OFFNews.

Обещаваме да съкратим половината държавна администрация в България и да увеличим рязко ходохите на тези, които останат, добави десният лидер. Това ще стане, като се премахнат цели излишни нива на административно обслужване и се постави акцент върху онези служителии, които работят пряко с хората и фирмите; като се обединят различни администрации и като премахнем всичко това, което за последните 10 години се е надуло, благодарение на партийните назначения, а то наистина е половината – администрацията се увеличи двойно, посочи още той.

Друга конкретна цел на проекта, който има амбиции да участие в парламентарните избори, е рязко увеличение на бюджетите и доходите в образователната сфера. "Искаме преди всичко тези увеличения на заплати да не бъдат на глава по равно за всеки, а да отчитат принципа всекиму според заслугите. Хората да усещат, че във всяка една публична сфера растат според труда си, според образованието си, според знанията си, а не по партиен признак, както е било досега", каза Кънев пред OFFNews.

"Нова република" се обяви още за безкомпромисна борба с корупцията; нова икономика, основана на здрави регулатори; пълна свобода на малкия и средния бизнес от партиен рекет, от натиск на мафиотски и партийни обръчи, от привилегии при обществените поръчки.

Повече за проекта "Нова република" четете в интервюто.

Желан коалиционен партньор за новата платформа е партията на Христо Иванов "Да, България", обяви още Кънев. - "Ние желаем да има такава коалиция. Тя ще се казва, както се разберем. Никакви предварителни условия от наша страна. Важният въпрос е готови ли сме да си стиснем ръцете за най-големите и трудни промени, за които сме се борили рамо до рамо до момента."