OffNews.bg

Нинова: Най-лошото е да свикнем с ненормалното

Най-лошото е, че всичко, което правите, е ненормално, но започва да става норма. Не приемайте свестните у нас да се считат за луди. Антиевропеец, путинист, русофил - това са маски. През 2024 г. "сглобката" трябва да бъде разградена. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларацията в началото на новата парламентарна сесия.

"Свестните у нас считат за луди" е цитат от стихотворението на революционера Христо Ботев "Борба".

Нинова направи и препратка към думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който преди дни каза, че т.нар. "сглобка" е "висш пилотаж в политиката". "Аз го наричам висш пилотаж в задкулисието и корупцията. Най-лошото е да свикнем с ненормалното", коментира Нинова. 

Тя се обърна към управляващото мнозинство и им каза, че са унижили България и народа с приемането ни само по въздух и вода в Шенген.

"На 3% сме в Шенген, на 97% не сме. Хайде да си кажем истината: вие унижихте България и народа, като се съгласихте да приемете Шенген само по въздух и вода. Така потвърдихте, че България е втора ръка", заяви Нинова. 

Според нея така са били предадени многогодишните усилия на много хора, партии и държавници. 

Нинова заяви, че нея целта на министъра на отбрана Тодор Тагарев е да вкара България в "някаква война", която и да е.

"Някой ще трябва да отговаря за цената на водата. Какво е това нещо? Десетки пъти ли се вдигнаха доходите на хората, за да е оправдана тази цена", възмути се Нинова по повод на растящите сметки. 

Лидерът на БСП каза още, че единствено са останали да се борят с "модела Борисов", който е "злото на България".