OffNews.bg

Нинова към Радев: Не можете да бъдете морален съдник

Г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник.

Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова, след като по-рано днес президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, но обяви, че според него това е "нецелесъобразно" и го прави, защото Конституцията го задължава. 

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%", заявява още Нинова.

Тя допълва, че президентът е подчертал, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията, но "подмяната на изборите" е грубо посегателство срещу националната сигурност.

"А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента. Така че, г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник. Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване", заключва тя.