OffNews.bg

МВР 2 дни мълчи за разпитван мъж заради фейсбук заплаха срещу Борисов

Вече втори ден институциите официално отказват да потвърдят случая, при който мъж се оплака, че е бил привикван от ГДБОП за това, че е отправил заплаха към премиера Бойко Борисов във Фейсбук. 

Васил Коцев оповести в профила си в социалната мрежа, че е бил привикан от антимафиотите. Първоначално двама души от ГДБОП дошли в дома му, а след това той бил откаран в службата, за да даде обяснения защо е написал: „До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!“.

От пресцентъра на МВР официално досега не са оповестили, че е имало такъв случай. На две поредни запитвания от МВР отговориха, че случаят се проверява. До момента не са оповестени резултати от подобна проверка.

В сряда пред "Дневник" директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов отказа да даде повече подробности, като каза, че по случая ще има "съобщение". От Нова тв пък заявиха, че от МВР случаят бил потвърден.

До днес обаче официална реакция от ведомството няма.

За това, че случаят се потвърждава, се разбира от пореден статус на Коцев във Фейсбук, който написа, че лично Борисов му се обадил, за да му се извини. В. "24 часа", който се позовава на свои източници, пише, че премиерът "поискал да му намерят телефон на Васил Коцев тази сутрин и лично му се обадил, за да поднесе извинения за неправомерните действия на бопаджиите".

Вестникът съобщава, че сигналът е бил подаден от НСО и тъй като това е официален сигнал от служба, ГДБОП трябвало да предприемат действия. 

По-късно през деня премиерът Борисов потвърди случая, като каза, че се "скарал" на полицаите. "Карах се на полицаите, че понякога се престарават. Обадих му се на човека, говорихме си чистосърдечно. Извиних му се и толкова", каза Борисов. Той заяви, че лесно няма да се даде да му отрежат главата. "Нали за това сме демокрация? Всеки може да пише и да казва каквото си иска", заяви Борисов.