OffNews.bg

Москов назначи нов директор на Фонда за лечение на деца

Здравният министър Петър Москов назначи нов директор на Фонда за лечение на деца няколко часа след ареста на досегашния директор Павел Александров. 

Москов е назначил на поста председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ след среща с премиера Бойко Борисов. 

Пилософ е декларирал, че ще вземе всички мерки за ефективно и спокойно продължаване на дейността на фонда. Той вече е свикал и заседание на Обществения съвет към фонда в петък.

По-рано днес Москов освободи от длъжност директора на Фонда Павел Александров, след като той и още седем служители на институцията бяха задържани в акция на ГДБОП във връзка с разследване за организирана престъпна група за корупционни престъпления.

По неофициална информация разследването се води от няколко месеца във връзка с подозрения за извършени злоупотреби при заплащането на транспорта на децата в чужбина и уреждането на престоя им там.

Проф. Пилософ беше директор на Националната кардиологична болница до миналата година. Досега той беше в Изпълнителната агенция за медицински одит.