OffNews.bg

Мария Габриел: България на ГЕРБ оформя бъдещето на Европа

Това е България на ГЕРБ - активна и оформяща бъдещето на ЕС. Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел на Националната работна среща на ГЕРБ, която се провежда в НДК.

Според еврокомисаря ни "Европа има нужда от лидери като премира Бойко Борисов, има нужда от екипи, като екипа ни евродепутати - можещи и знаещи". "Европа има нужда от активната, обединена и прозорлива България, която именно ние показахме с успешното европредседателството", заяви Мария Габриел.

Тя посочи, че предстоящите избори за членове на Европарламента са важни, защото засягат "всеки жител на всяко населено място, независимо от статут, професия и образование". "Европа е в нашия дом, в нашите пътища и предприятия, Европа е във всеки един от нас", добави Мария Габриел.

Тя призова членовете на партия ГЕРБ отново да са тези, които ще бъдат "фактор при определянето на посоката, по която ще поеме нашият континент, нашата България".

Кметът на София Йорданка Фандъкова изтъкна, че след по-малко от 4 месеца ГЕРБ ще се изправи пред избирателите, за да поиска тяхното доверие на евроизборите, а по-късно и на местните. "На изборите тази година не е важно кой ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник. Единственият важен въпрос е дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата, че правим живота им по-добър", заяви Фандъкова.

Тя беше категорична, че ГЕРБ е изправена пред много агресивни противници, които използват груби манипулации и лъжи. "Те са повтаряни не само от анонимни тролове, а се коментират от представители на политическите партии и дори от политическите лидери. Това показва безсилие и безнадеждност. За нас е важно да останем опозиция на популизма, вместо да му се подадем", добави кметът на София.