OffNews.bg

Мая Манолова обвини Нинова, че разиграва театър

Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство, а е дълг на депутатите.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова по повод на изказването на Корнелия Нинова, която днес заяви "темата за общ фронт за честни избори не е интересна" за Мая Манолова.

По този повод Манолова написа във Фейсбук страницата си:

"Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство, а е дълг на депутатите. Гражданската платформа Изправи се.БГ не е канена на среща за честни избори от г-жа Нинова. Вече съобщихме това. Обявихме също, че ако г-жа Нинова действително искаше честни избори и видеонаблюдение, щеше да го внесе в Закона за извънредното положение, а не в Изборния кодекс. Разликата е в това, че законът съвсем скоро се промени, а кодексът няма да се отвори. Лидерът на БСП го знае прекрасно и е учудваща ядосаната й реакция днес.

Докато днес сме в Мъглиж, където нашият кандидат за кмет се изправя срещу тези на Борисов и Нинова, се питаме защо 4 години не стигнах на председателя на БСП да се пребори за честни избори?

Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство. Това дори не е борба. Това е задължение на партиите в парламента и на всеки политик. Дълг към обикновените хора - десни, леви, земеделци, партийни и непартийни."