OffNews.bg

Мая Манолова: Който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен

Председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова предложи начин да се излезе от кризата със съставянето на правителство. Според плана й, обявен във фейсбук, който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен.

Ако това се случи, ще е ясно кой носи отговорността за министрите и действията им. Така ще се избегнат съмненията за задкулисие. Манолова допълва, че сегашното правителство има висока обществена подкрепа, защото е постигнало основната си цел - да организира честни избори. 

Тя декларира, че ИМВ не иска участие в кабинета.

Ето пълния текст на съобщението на Мая Манолова във фейсук:

Големите партии са на път да докарат на страната криза с правителството.

Избягването й е удивително просто: който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен. Не разбирам защо нито една от големите партии не предлага това.

Ако Служебният кабинет се гласува като редовен, ще е ясно кой носи отговорността за министрите и действията им. Ясно е кой стои зад тях. Няма сянка на задкулисие. Този състав се справи много добре с организацията на честните избори. И точно заради ези аргументи има висока обществена подкрепа.

С други думи, това е правителството на гражданите, не на една партия. Такова очакват хората да е. Който и да получи мандата, може просто да продължи живота на Служебния кабинет.

‼️Ние не искаме участие в кабинета. Ние сме гражданска платформа и за нас не постовете са важни, а да се решават проблемите на обикновените хора. А те са преизчисляване на пенсиите, повишаване на доходите, незабавна и дълбока съдебна реформа, помощ за семействата, децата и хората с увреждания, компенсации за малкия бизнес веднага, преразглеждане на сметките за ток, парно и вода, които съсипват хората. И Комисията за ревизията да продължи.

‼️Важно е да се свърши това. Важно е да няма задкулисие и всичко да е на светло. Защото така е честно. И протестите бяха именно, за да има справедливост.