OffNews.bg

Лена Бориславова: Нямаше да се стигне до сглобката, ако Радев не сключваше тайно договори с Боташ за руски газ

Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната, като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ, (...) нямаше да се стигне до решението да се сглобява редовен кабинет.

Това написа бившата говорителка на редовния кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова във Фейсбук, след като по-рано днес президентът обяви народно движение за 3 март, като допълни, че казваме "не" на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията.

Радев стигна и по-далеч, като коментира: 

"Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойнство".

Сега Бориславова пише, че до сглобяването на кабинет "с най-големия ни опонент" се е стигнало, след като Радев е плашил народа с войни и студени зими, "като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране".

Тя определя решението за съставяне на кабинет като тежко. 

Коментар дойде и от ГЕРБ.

"Демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук!", написаха от партията във Фейсбук след изявлението на Радев.