OffNews.bg

Кулеба: Тези, които не ни помагат, помагат на Русия

Уважаваме политическата ситуация в България, но искам да кажа на всички, които се колебаят за пращането на военна помощ на Украйна - тези, които не ни помагат, помагат на Русия. 

Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, след като участва в закрита парламентарна външна комисия в Народното събрание днес. Той благодари на България за доброто отношение към украинските бежанци. 

"Кога ще получим военна помощ от България, зависи от политическата дискусия в парламента, дотогава ще се борим с каквото имаме", каза Дмитро Кулеба. 

В началото на заседанието председателят на ресорната комисия Венцислава Любенова приветства Кулеба и му благодари за посещението. Тя изрази подкрепата на българския парламент към Украйна в този критичен момент.

По-рано Кулеба се срещна и с президента Румен Радев на “Дондуков” 2. Българският държавен глава увери украинския външен министър, че страната ни ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в рамките на нашите възможности.

Следобедът външната комисия ще заседава отново. Ще бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по актуални въпроси.