OffNews.bg

Кадиев пита „Кой?“ за експресните назначения в КФН

„Кой накара председателя на парламента да внесе тази извънредна точка, кой накара Бойко Борисов да каже на ГЕРБ как да гласува, кой накара Стоян Мавродиев да ходи в партийната централа на ГЕРБ?“

Тези въпроси отправи пред „Нова телевизия“ инакомислещият социалист Георги Кадиев във връзка с ненадейните попълнения в Комисията по финансов надзор миналата седмица.

Точката за КФН бе вмъкната по спешност в петък от председателя на парламента Михаил Миков (КБ). Тя предизвика остри реакции и разделение в редиците на „Коалиция за България“, а Кадиев предложи изборът да бъде отложен за, за да успеят депутатите да се запознаят с предлаганите кандидатури. В крайна сметка с гласовете на ГЕРБ предложението на Кадиев бе отхвърлено, а Ралица Агайн и Владимир Спасов бяха избрани за членове на КФН.

Според Кадиев „експресният“ им избор показва, че БСП не се е поучила от гафа с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

По думите на депутата парламентът е направил огромна услуга на председателя на КФН, защото заменените Антония Гинева и Борислав Богоев са двама от тримата членове, които искат оставката на Мавродиев.

Депутатът от „Коалиция за България“ е убеден, че назначенията обслужват ГЕРБ и че бившите управляващи са в „топла връзка“ с шефа на КФН Стоян Мавродиев. Кадиев изтъкна, че след избора си новите членове Агайн и Спасов са минали през стаята на парламентарната група на ГЕРБ в парламента.

Кадиев обеща, че на предстоящото заседание на парламентарната група на КБ утре ще попита Миков кой му се е обадил, за да вкара експресно точката за КФН и какво е наложило спешното гласуване на новите членове.