OffNews.bg

Ивелин Михайлов готов за 365 различни жени в годината, щял да ''помага заради липсата на мъже''

Тази сутрин в ефира на bTV създателят на Исторически парк и идеолог на партия "Величие" Ивелин Михайлов обяви, че би било прекрасно да има 365 различни жени за 365 дни в годината, защото в България имало липса на мъже и "по някакъв начин трябва да помага". 

Водещата Мария Цънцарова му отговори, че това, което казва, е отвратително. Думите на Михайлов бяха реакция на въпрос за твърдението на парламентарния лидер на партията Николай Марков, който обяви, че е закъснял за полагането на клетва като депутат, защото бил получил заплахи с компромати за създателя на Исторически парк.

"Ако мен ме държаха с компромати, аз нямаше да говоря така. Не виждам как може да има лични компромати срещу мен. Аз съм разведен и ако имам сексуални контакти с жени, това е прекрасно - да имам 365 различни жени за 365 дни, защото в България има липса на мъже и по някакъв начин трябва да помагам. Няма смисъл да се обсъжда личният живот на даден човек в политиката. Приличам ли ви на човек, когото държат с нещо", каза тази сутрин Ивелин Михайлов.

В края на миналата седмица Ивелин Михайлов каза, че е възможно част от депутатите на "Величие" да бъдат изключени от парламентарната група, защото са "пробити" и са гласували с ГЕРБ. Вчера обаче Марков поиска извинение към него и цялата група на "Величие", а Михайлов се извини в рамките на час в ефира на националното радио. 

Днес той каза, че се е извинил, защото се е срещнал с депутатите на "Величие" и те му обяснили, че няма такова нещо, а освен това не разполагал с доказателства. 

Попитан защо не е станал депутат, Ивелин Михайлов заяви, че ако всички в един екип са водещи, няма как да стане работата. "Аз съм обикновен член, могат да ме изключат от партията. (...) Трудна работа е да ме набият, аз нали имам частна армия", иронично каза той.

По думите му "Величие" са партия, възникнали на местно ниво от дадена общност и отразяват нейните интереси. По повод предизборната кампания Михайлов каза, че за тях тя е била много евтина и затова ги наричат ТикТок или интернет партия. "Нямаме субсидирани реклами", добави Ивелин Михайлов. 

Преди две седмици разследващата медия Bird написа, че 10 фирми, свързани с Ивелин Михайлов, са натрупали близо 650 000 лв. задължения към НАП. 

"В моя случай може да се провери, че винаги съм си декларирал данъците, винаги съм ги плащал и когато данъците не са платени, има законова лихва, която се начислява. Те са обезпечени с имоти - няма как да не си платя данъците. Това е законово право на всеки един биьзнес да плати данъците в момента, в който има възможност. (...) Прави се внушение, че не си плащам данъците. Няма как да върна пари на държавата, защото произвеждам пари за държавата. Платил съм данъците от моите фирми - 300 000 лв.", каза днес той пред bTV. 

Михайлов обяви публикациите на Bird за неверни: "Клевета за фирми, които не са мои - някои от тях от 10 години. Някои от въпросните са продадени още през 2015 г.".