OffNews.bg

ИТН, БСП и ''Възраждане'' ще бойкотират парламента, докато МОЧА не бъде възстановен

Парламентарните групи на ИТН, БСП и ''Възраждане'' ще бойкотират работата на парламента, докато не бъде постигнато споразумение за запазване на МОЧА.

Рано тази сутрин в декларация от трибуната лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че протестът ще се пренесе в зала (вчера пред паметника имаше малоброен протест, в който се включиха около 200 души - б.а.). След това той бе бурно аплодиран от собствената си парламентарна група, която застана най-отпред в залата, за да варди трибуната.

Към тях се присъединиха и БСП, които искат изслушване на регионалния и културния министър по повод демонтажа на паметника, както и ИТН, които пък се обявиха срещу конституционните промени.

Председателят на парламента Росен Желязков от ГЕРБ-СДС поиска обяснение за случващото се в зала и попита дали е пърформънс или хор. След това бе дадена 15-минутна почивка, през която ще се проведе извънреден председателски съвет.

15-минутната почивка по традиция продължи час. След това на три отделни брифинга от "Възраждане", ИТН и БСП обявиха, че до 11 ч. заседанието няма да бъде подновено, защото се чакат документите за демонтажа на паметника. След това те ще бъдат обсъждани на втори председателски съвет.

Очаквайте подробности!