OffNews.bg

Илияна Йотова поиска оставката на Денков

Да определиш производителите на зърно в България като терористична организация е за оставка, каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

"Така се прави в цивилизована страна, това е морален акт", каза тя и добави, че човек трябва много да мисли преди да говори, особено когато си служи с квалификации и заема един от най-високите постове в държавата.

Според нея по-лесното решение е било да се намери консенсусен вариант за вноса на зърното, чрез предварителен анализ, както са направили други страни. По думите на Йотова "много лесно е да си измиваш ръцете с ЕС", вместо да се изготви една сериозна непробиваема позиция с аргументи в защита на страната пред европейските партньори.

"Сглобката" е тип управление , при което на друго място се вземат решенията, на друго място се предопределят общите действия, доколко са общи и това ми е много трудно да определя, по-енигматично правителство досега не сме имали, коментира Йотова.

Тя коментира и предстоящите промени в Конституцията. По думите ѝ политиците гледат на основния закон като на потребителска кошница - "текстове, които ще обслужат моите лични интереси". Йотова призова да не се позволи "същият политически и обществен разврат" с Основния закон, както се случва с останалите