OffNews.bg

Главсекът на МВР към полицаи: Ако вършите безобразия, възмездието ще дойде

Чувствайте се наблюдавани, прецизирайте действията си. Ако вършите безобразия, възмездието ще дойде. Това е казал пред служители на МВР главният секретар на министерството Георги Костов. 

Изказването му е във връзка с операцията в Първомай и Асеновград, където бяха задържани 15 души, сред които и шефовете на Районните управления в двата града. 

Костов заявил, че дълго време в двете управления са се случвали "обезпокоителни неща". Цитиран от МВР, той посочи, че ръководството на вътрешното министерство проявява нулева толерантност към действия на полицаи, независимо от поста, който заемат. 

При специализираната полицейска операция има 15 задържани, като част от тях са служители на областната дирекция, каза старши комисар Христо Разсолков, директор ОДМВР-Пловдив. 

Прокурор Иван Даскалов заяви, че Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава две досъдебни производства по материали от Дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР със събрани доказателства за неправомерни действия от страна на полицейски служители.