OffNews.bg

ГЕРБ канили едни от АБВ да останат, гонили други да си ходят

"Нехигиенични похвати са оказвани върху представители на АБВ, след решението партията да оттегли подкрепата си за властта". Това коментира в Бургас нейният заместник – председател Румен Петков. Той отново подчерта, че решението на техните членове да си подадат оставките е било лично и е проява на морал. От думите на Румен Петков стана ясно, че на част от техните кадри е било предлагано да останат на постовете си, въпреки решението им за напускане, под формата на експерти. Други пък са били пристискани да си подадат бързо оставките:

Няма да скрия, че върху част от тях са упражнявани нехигиенични похвати. Нали - тука, да помислим, дали няма като експерт да се ангажираш. Да звънят на заместник – областния управител на област… Да не ги споменавам конкретно. „Премиерът чака до утре, до 8:30 твоята оставка“, значи че министър – председателят си мисли, че някой реформатор може да се е прокраднал в нашите редици. Той стигна дотам, че уволни заместник – министърката на спорта Нина Найденова, която е в Китай, в служебна командировка. Да я изчака женицата, като дойде ще си подаде оставката. Сега – как от Китай да си връчи оставката“, коментира Румен Петков.

Според него, такава припряност издава нервност и неспособност да се овладее положението.

Румен Петков добави, че не изключва предсрочни избори и че личните му очаквания са, че кандидатът за президент на ГЕРБ ще е Бойко Борисов. Петков поясни, че не трябва да се търси връзка с решението им да оттеглят подкрепата към кабинета с отминалия конгрес на БСП.

Това е абсурдна теза, това е клише. Това е опорна точка, в недотам запълнени глави. Що не го обвързаха с конгреса на ВМРО, където президентът каза, че като лява, социална патриотична формация, търсим президент с много ясна патриотична значимост. Що не го обвързаха с конгреса на Народния съюз, където президентът направи едно приветствие, президентът Първанов имам предвид, не недоразумението Плевнелиев, където той говори достатъчно ясно и категорично за неоходимостта от формирането на широк, политически спектър, който да излъчи, да номинира, да подкрепи и да спечели с президентска двойка, която да отговаря на обществения интерес“, добави Румен Петков.