OffNews.bg

Ген. Атанасов: Ще преговаряме само с ГЕРБ, възможни са промени в кабинета "Денков''

"Продължаваме промяната-Демократична България" ще обсъди днес предложения от коалицията състав на правителството "Денков" и ще преговаря само с ГЕРБ. Възможни са промени в този кабинет, но правителството трябва да бъде без предложени от Бойко Борисов хора."

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов по БНТ. Не виждам защо трябва да преговаряме с други, допълни той. 

По думите му е наложително е да бъде създадено редовно правителство, за да работи парламентът, а единственият начин това да се случи, е да бъде създадено правителство с втория мандат. 

Струва ми се, че мандатът, даден на г-жа Габриел, отива към провал. БСП се отказа да го подкрепи, ние ще решим днес, но аз лично не смятам, че можем да подкрепим правителство на ГЕРБ. Въпреки брюкселската опаковка, придадена чрез Мария Габриел, каза още Атанасов.

Взривът срещу главния прокурор е инсценировка, въпросът е кой я е организирал. Но от това, което слушаме да си говорят Иван Гешев и Борислав Сарафов, не знам дали ще има кой да разследва независимо, коментира Атанасов. 

Ние от години искаме оставката на Гешев, но това не решава проблема на съдебната система, обясни той. 

Говори се за дела на трупчета. Би било много интересно, ако прокуратурата започне да разследва това, което говореше Васил Божков - за Севдалина Арнаудова, Владислав Горанов, ставаше дума за подкупи за милиони, заяви Атанасов.