OffNews.bg

Елена Йончева: Оградата по границата е по проект на частна фирма, прескачат я със стълба

Оградата по границата е направена по проект на частна фирма, след решение на МС да стане от двуредова в едноредова. Тя обаче е обект на националната сигурност, затова БСП дава случая на прокурор. 

Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева по Нова тв. Тя уточни, че говори само за защитното съоръжение в област Хасково - 31 км, откъдето тя е избрана за народен представител и разполага с документи. По думите й решението първоначално е било да се направи двуредова ограда, която е по-функционална, след което правителството е променило типа ограда и е възложило изграждането на областния управител. Той от своя страна наел частната фирма. 

Йончева заяви още, че нелегалните мигранти се катерят със стълба по оградата. Става въпрос за търговия с националната сигурност, отсече депутатът от БСП. Тя показа и доклад, според който видеонаблюдението по границата не работи. 

Проектирането на оградата е извършено по същия ред, по който е направен и проектът за двуредовата, има решение на правителството за промяната и е платено за едноредова, включи се по телефона в разговора министърът на МВР Валентин Радев. Той покани Йончева да отидат с две коли при губернатора на Хасково, за да се запознае на място с всички документи и да не заблуждава обществото.