OffNews.bg

Двама фаворити за наследник на Първанов

Трендафил Величков или Марин Киров ще се казва новият председател на АБВ, научи OFFNews.  Фаворит за наследник на Първанов е областният лидер на партията в Пазарджик Величков. 

Номинирани за наследник на Георги Първанов, който трябва да бъде избран на конгреса в неделя, са Константин Проданов, Николай Илчев, Мариана Тодорова, Марин Киров, Владо Маринов, Трендафил Величков. Първанов и двамата му зам.-председатели - Ивайло Калфин и Румен Петков, също са номинирани за лидер от местни структури, съобщиха от партията. 

Третият конгрес на АБВ ще се проведе на 15 януари в НДК под мотото "Промяната започва от нас". Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на Парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията. 

Познавам Трендафил Величков много отдавна и му имам пълно доверие. Той е млад човек, който има всички качества да бъде един от обединителите на българската левица, заяви Първанов още през 2015 г., когато Величков бе кандидат за кмет на Пазарджик от АБВ.