OffNews.bg

ДСБ: Ще сътрудничим на РБ, но не на всяка цена

"Всички усилия на ДСБ за постигане на организационно единство на Реформаторския блок досега са неуспешни. Но за да отговорим на очакванията на избирателите и в изпълнение на споразумението за съвместно явяване на избори от един пълен цикъл, ще продължаваме да си сътрудничим, но не на всяка цена."

Това се казва в резолюция на градското събрание на ДСБ - София, приета днес.

В документа се казва още, че излизането на ДСБ от управлението на страната и на безусловната подкрепа към мнозинството в Народното събрание е било правилно и навременно.

"Не получихме подкрепа от коалиционните ни партньори за най-важната кауза, която ни обедини в РБ и представлява основния ни ангажимент към обществото – реформата в съдебната система. Не разяснихме достатъчно този морален акт. Спекулациите по темата изискват да декларираме за пореден път, че ДСБ – София няма представители на политически длъжности в управлението на страната", се казва в резолюцията.

Градското събрание на ДСБ предлага Националното ръководство и народните представители да продължат усилията за издигане на общ кандидат за президент на партиите от Реформаторския блок, който да обедини около себе си и други десни формации и граждански организации на базата на демократичните десни ценности, проевропейската и проатлантическата ориентация на България. 

То подкрепя реорганизацията и посоката на развитие на ДСБ към взаимодействие с граждани, обществени групи, граждански и политически организации, за да обединим стремежа към справедливост чрез върховенство на закона, конкурентна икономика, европейско качество на живот и отстояване на националните интереси в Европейския съюз.