OffNews.bg

Десните се обединяват срещу олигархията

ДСБ, "Да, България", ДЕОС, "Зелените" и БЗНС ще направят общо обединение срещу "завладяната държава". Проектът беше представен на форум.

"Имаме фиктивно съществуване на разделение на властите", обяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, цитиран от в. "Сега".

"Монополизират се основните отрасли на икономиката. Гръбнакът на демократичната държава е унищожен. Парите от обществените поръчки се раздават на приближените. Част от модела е контролираната корупция, корупцията е повсеместна днес", коментира лидерът на тъмносините. 

"Олигархията днес е движеща сила на прогреса. Поддържа се репресивна машина за елиминиране на неудобните на властта. Ето това имаме на терен в България", изтъкна Атанасов. Той посочи, че десните трябвало да отлеят фундамента, за да поискат властта и да отвоюват държавата.

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов посочи на свой ред, че се създавало усещане за безалтернативност благодарение на пропагандната машина. Той коментира, че в България се е възцарило мълчание за борба с корупцията, засилват се антидемократичните практики. Не спира инвестирането в пропагандата и това води до нарастващ страх в хората. Според десния политик е необходим челен сблъсък с модела на управление на държавата в момента. "Трябва да се конфронтираме с управлението на страха", обяви Иванов и настоя десницата да се подготвя за предсрочни избори.