OffNews.bg

Депутатите от Атака напуснаха групата на Обединени патриоти

Останалите четирима депутати от "Атака" напускат парламентарната група на "Обединени патриоти". Те обявиха решението си днес при откриването на новата парламентарна сесия. 

Групата напускат Явор Нотев, настоящ заместник-председател на Народното събрание, и колегите му Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова. 

Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни след завръщането на Валери Симеонов в българския парламент,“ посочи Нотев. Той подчерта, че Симеонов е бил "прогонен от изпълнителната власт" след протести. "Той намери своето място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици", коментира Нотев. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък коментира, че Обединени патриоти приемат решението на “Атака“, но им е неприятно, че групата им е станала четвърта по големина след ДПС. 

През юли ВМРО и НФСБ отлъчиха "Атака" от "Обединени патриоти", а лидерът на партията Волен Сидеров с двама от най-верните му депутати – Десислав Чуколов и Павел Шопов - и от парламентарната група.