OffNews.bg

ДБГ: Има сериозен натиск към ДБГ да не подкрепяме промяната в София

С Мая Манолова отдавна имаме общи каузи, тя единствена ни подкрепи в битката за машинното и електронното гласуване, в приемането на закон за фалита на физически лица. А, за да я подкрепим, ние поставихме условията, че управлението на столицата трябва да работи за въвеждане на модерни ИТ системи за облекчаване на тежкия трафик, да се спре корупцията и да започнат спешни действия София да стане един по-чист град, в който се диша свободно, каза Делчев.

Така председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев коментира подкрепата на политическата формация за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София в интервю за телевизия "Европа".

Структурите на ДБГ в София с голямо мнозинство взеха решение, че трябва да се търси истинска промяна в управлението на столицата и тя може да дойде от граждански кандидат. Решението да подкрепим Мая Манолова за кмет на София е именно в тази посока и заставам зад него, заяви Делчев.

По думите му има сериозен натиск "чрез хора от централното ни ръководство и структури в страната към мен и партията, за да не подкрепяме Манолова". Причината, според него е, че в Манолова ГЕРБ виждат реална заплаха за властта си в столицата.

Ние не влизаме в коалиция с БСП, а подкрепяме граждански кандидат, издигнат от хората. Ще се обединим единствено с дясно-центристки партии в изборите за общински съветници и районни кметове в София, каза още Делчев.

Делчев заяви, че структурите на ДБГ в страната имат свобода да изберат сами начина си на явяване, като на места ще има коалиции с десни и центристки партии, на други с патриотични. Кметовете Йордан Йорданов в Добрич и Георг Спартански в Плевен трябва отново да получат доверието на хората, защото развиват много добре общините си. На останалите места ще участваме в смяната на феодалния модел на управление, който в редица общини се налага от ГЕРБ, а в други от БСП, посочи лидерът на ДБГ.