OffNews.bg

Борисов заплаши ПП-ДБ да кажат ще търсят ли подкрепа от ГЕРБ, иначе ще ''има други действия''

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова коалицията на "Продължаваме промяната - Демократична България" да кажат от коя парламентарно представена формация ще търсят подкрепа за евентуален втори мандат. Той ги обвини, че ако преговарят с всички, то това би означавало "че задкулисието работи" и заплаши, че ПП-ДБ не преговарят с ГЕРБ, ГЕРБ ще "има други действия".

Днес представителите на Изпълнителната комисия на ГЕРБ дадоха пресконференция в централата на партията. Борисов обяви, че с радост вижда, че ГЕРБ не участва в обидите, яростта и подмятанията между парламентарно представените партии.

"Ако имат договорка с други партии, тогава ние ще се опитаме в рамките на първия маднат да предложим абсолютно същото, което ПП-ДБ предлагат. Но рискът е то да мине", предупреди той и призова в името на избирателите си ГЕРБ и ПП-ДБ да постигнат договорка.

"Те казват, че във втория маднат искат да направят правителство - с подкрепата на кого? Молбата ни е като ги питате - да назоват поименно с кого. Формулировката с всички означава с никого. (...) След като знаем този отговор, ще ви кажем какво правим. Ако търсят подкрепа само от нас - това е един разговор. Ако търсят от "всички" в кавички - значи задкулисието работи в момента. С нас не", каза Бойко Борисов. 

Днес представителите на Изпълнителната комисия на ГЕРБ дадоха пресконференция в централата на партията. Борисов обяви, че с радост вижда, че ГЕРБ не участва в обидите, яростта и подмятанията между парламентарно представените партии. Борисов призова ПП-ДБ да кажат от кого ще търсят подкрепа. По думите му това е отговор на кой ще прави кворум в парламента.

"Вариант А - очакваме подкрепа на ГЕРБ. Ами като очаквате подкрепа на ГЕРБ - да седнем тези дни и да изясним в какво се изрязва тази подкрепа", апелира ги той.

Борисов обясни, че след като получат отговор от ПП-ДБ, ГЕРБ ще обяват какво ще правят. "Ако търсят подкрепа само от нас - това е един разговор. Ако търсят от "всички" в кавички - значи задкулисието работи в момента. С нас - не", добави той.

По думите му едно управление между ПП-ДБ и ГЕРБ би било стабилно, дългосрочно и отговорно.

"Има и друго, а то ще удължи разделението и разправиите. Чухме от ДПС, че също са готови да подкрепят тези приоритети. Но ние считаме, че заради избирателите на тези партии това би било най-добро и устойчиво", каза още Бойко Борисов.