OffNews.bg

Борисов за Манолова: Тя се справяше добре като омбудсман, не съжалявам, че я взех (обновена)

Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов.

"Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен, каза още той, цитиран от Фокус. През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри”, обясни Борисов.

Премиерът посочи, че единствената му претенция към Манолова е относно интервюто, в което е казала, че държавата я саботира и репресира. „Няма как да те репресира държавата щом всичко, което иска, го получава”, добави още Борисов. 

Надявам се Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да проведат една коректна кампания за местните избори. „И двете са умни, отговорни, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно да се скрият зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи", добави Борисов.

Когато ГЕРБ мечтаеше за отмъщение и имаше цялата власт да го свърши, заради инсинуацията в Костинброд, помните тази манипулация ни струва много проценти на ГЕРБ, Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала на прокурорите. Помните ли за автобуси с двойни дъна, помните ли за какви лъжи се говореше. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох, казах им, че ни трябва такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно”, обясни още премиерът.

Тя идваше при мен и ми казваше „аз искам да съм си омбудсман, както ти искаше да си главен секретар“, моите приятели знаят, че моята любов е МВР и ако имаше как, да съм си главен секретар. Тя каза „аз искам да съм си омбудсман" и за това я подкрепях в закони във всичко, което иска, а сега реши да е кмет. 

Така че Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм ѝ помогнал по времето, когато е била кмет, коментира още Борисов.