OffNews.bg

Борисов: Спасих българите от миграцията, остава да ги спася от коронавируса

"От миграцията ги спасих българите, остава и от това да ги спася и да ми е спокойно на съвестта", заяви премиерът Бойко Борисов по повод пандемията от коронавирус. Той е в Твърдица, където посети текстилния завод "Аглика Трейд".

Заводът дава работа на 400 работници, но в момента са наети над 2500 шивачки. Борисов обясни, че е посетил точно тази фабрика, защото с нея са се свързали от Германия и искат да купят 50 000 защитни облекла. Той подчерта още, че първо ще се подсигурят облекла за всички български медици, ще се запълни резервът и след това може да се изнася и прави бизнес с тези облекла.

Което не може да се продаде от българското производство, отива за социално слабите по празниците, заръча Борисов.

Премиерът е разпоредил на министъра на земеделието Десислава Танева още днес да се изкупи производството, което предстои да се развали, и да се даде на социалните служби.  

Според Борисов на пазарите няма дисциплина и те се "самозатварят". Вчера Женският пазар в столицата бе затворен временно заради масово неспазване на разпоредбите срещу коронавируса.

"Ако разреша да продължи вакханалията на пазарите, ще тежи на моята съвест", посочи премиерът и даде за пример "поповете, които забраниха върбовите клонки" на Цветница заради разпространението на заразата.

Той нареди на веригите да продават наши свежи домати и краставици и ако не се изкупят, да отидат при социалните.