OffNews.bg

Борисов се отказа от думата сглобка: ГЕРБ вече не носят отговорност за ''безобразията'' на ПП-ДБ

Въпреки силното си недоволство от проектобюджета за 2024 г. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова думата "сглобка" вече да не се използва по отношение на сегашното управление. Той постави ултиматум в проектобюджета да се разпишат средства за ремонт на АМ "Хемус", както и бюджетите на отделните общини. 

След Националното съвещание на ГЕРБ Борисов призова членовете на партията да не наричат повече правителството "сглобка", защото думата се била превърнала в цинизъм и нямала нищо общо с доброто за хората. Според Борисов единственото добро нещо на сегашното управление е, че държи страната в правилната геополитическа посока. 

Бойко Борисов се скара на ПП-ДБ, че не били посадили и построили нищо за трите години, откакто ГЕРБ ги няма в управлението. Според лидера на ГЕРБ затова партията му "е била избрана отново" на местните избори. 

Той е възмутен от проектобюджета за 2024 г., обявен вчера от финансовия министър Асен Василев. ГЕРБ твърдят, че бюджетът е нереалистично раздут с 7 милиарда лева. "Със 7 милиарда лева е надут бюджетът. Утре на ротацията, ако те решат да си ходят, ние ще останем с дупка", каза по-рано лидерът на ГЕРБ. 

По думите му сега към раздутия дефицит се добавят големи прогнозни събираеми суми до 40 млрд. лв. Борисов попита какви нови заводи и инвестиции има, че да се съберат въпросните средства. 

Бойко Борисов постави условие на финансовия министър Асен Василев да разпише в проектобюджета поименно бюджетите на общините, както и средствата за продължаване на строежите по автомагистрала "Хемус": 

"Няма ли написано, няма ли го гарантирано - няма да се дадем повече! Няма да носим повече отговорност за безобразията, които правите! (...) С една дума: ще продължим да се борим за корупцията, която насаждат. Въпреки че на медиите им е забранено да повтарят тази дума, да видим колко ще се изреже!", скара се Борисов и на медиите.