OffNews.bg

Борисов: Нова година ще е през май

"Нова година ще посрещнем май месец", обяви премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше пътя от магистрала "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг. Тогава се очаква проектът да бъде приключен. Министър-председателят отбеляза, че 31 декември е прекрасен ден за работа и така обясни присъствието си по Черноморието.

Борисов бе посрещнат с гайди, сурвачки за внуците и питка от бургазлии.

"Помня преди години на 31 декември извозвахме два метра сняг, сега е страшна суша", отбеляза Борисов. Той бе в компанията на кмета на Бургас Димитър Николов.

За разлика от ситуацията с безводието в Перник, днес Борисов изрази задоволство, че работата върви с пълна пара, както и че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища.

"Докато се прави, не се вижда, после минават и е забравено какво е било", отбеляза премиерът.

Той коментира и пожара в София, който избухна рано тази сутрин. "Прекрасно се справиха пожарникарите. Няма жертви. Имаме много добри професионалисти. Затова всяка година им вдигаме заплатите с по 10%", похвали се министър-председателят.

Той допълни, че след няколко дни ще се срещне и с кмета на Ботевград, ако има нужда да му се помага.

На въпрос за критиките на БСП и исканите оставки Борисов се ядоса и каза, че се задават въпроси, които развалят настроението и че при управлението на червените хората са влизали в морето и са излизали с разстройство.

"Всички кметове са ми любими."

Само един месец от четирите години се занимавам с избори, после – всички кметове са ми любими и еднакви”, заяви още министър-председателят при посещението си в община Руен, където се срещна с представители на местната власт.

Премиерът инспектира строежът на обходния път около Камено, който трябва да отклони натоварения трафик към морето от центъра на селището. Министър-председателят пое ангажимент да бъдат ускорени дейностите по строително-ремонтните работи на пътя Айтос – Провадия.