OffNews.bg

Борисов: Най-добрата актуализация е оставката на правителството

"Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Държавата е счупена. На мен ми е интересно какво ще става след това?", попита активисти на ГЕРБ във Велико Търново партийният лидер и бивш премиер Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той предвеща да "няма следваща година", ако се приеме актуализацията на бюджета.

"Ако приемете този бюджет, ви гарантирам, че няма да има следваща година. 2024 година ще е крах. Тези искат да оставят по 40 хиляди (лева) на дете дълг", пресметна Борисов. Той е недоволен, защото в разчетите на МФ липсвали пари за саниране, "за докторите", за учителите, за МВР. Заключението му е, че "те искат да си купят една голяма група от хора и да отидат на избори".

ГЕРБ нямали амбиции "да се вкарваме в каквото и да е управление вече".

Борисов се разгневи и за цените на горивата у нас и попита "Защо грабите българите, бе?”. Убеден е, че при управление на ГЕРБ токът щял да се вдигне само с 3 стотинки.

Въпреки декларираната липса на амбиции той заяви: "Днес бихме могли да оправим доста, но утре вече няма да може да оправим нищо. Година и половина е пустош – една къщичка за птички няма! Това и 30 години преди нас го нямаше, каза Бойко Борисов.

Той се обяви ЗА връщането на гласуването с хартиени бюлетини и заподозря, че машините послужили за измама: "Знаете ли къде са машините за гласуване? Така ни измамиха всички. Аз съм „за” смесения закон - който иска с машини, който иска с хартиени бюлетини. Това е демокрацията". Хартията щяла да убеди повече хора да гласуват.