OffNews.bg

Борисов инспектира работата на АМ 'Хемус' на рождения си ден (видео)

"Това ми е най-хубавият подарък -да гледам как се строи магистрала "Хемус", каза премиерът Бойко Борисов,докато инспектира работата на АМ "Хемус".

Премиерът, който празнува рожден ден днес, започна обиколката си с джипа и инспектира ремонта на магистралата. С него са финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"В скалата се прави път. Работниците са като пчелички. Бяхме тук преди месец и нещо. Има откоси по 20 метра. За Севера и Северозапада се работи на пълни обороти, както съм поел ангажимент. Другата седмица ще им покажем Ботевград – Мездра и Руженци и стартираме магистралния Монтана - Видин", заяви Борисов. 

Той разговаря и с археолози за намерените в района артефакти. 

"Каквото открием - пазим и съхраняваме", нареди Борисов и предложи "да се направи нещо като музейче".

"През 2021 г. трябва да сме готови. Ако е било лесно, комунистите да са го направили", заяви Борисов.

"Работата е тежка, виждате как се работи с 50-100 тона тежки камиони и машини. Но хората не спират да работят и сигурно жените им се притесняват", отчете премиерът и допълни:

"Изграждането на пътищата беше трудоемко, за да може да вървят машините и камионите и да почне строежа. Парите са изведени в отделна сметка още преди две години, за да спокойни хората, че 2024 г. е се стига от София до Варна по магистралата".