OffNews.bg

Борисов бяга от Горанов като дявол от тамян: Разграничили сме се! Той не е на никаква длъжност!

Разграничили сме се от Владислав Горанов, той не е на никаква длъжност. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, цитиран от БГНЕС, включването на бившия финансов министър и депутат от ГЕРБ Владислав Горанов в списъка на САЩ със санкционирани българи "Магнитски".

Владислав Горанов беше финансов министър, докато Борисов беше министър-председател на България.

Той съжали децата на Горанов, защото големите можели да понесат всичко, но не и малките, и изрази надежда Горанов да докаже, че е невинен.

Борисов коментира въпроса на среща в Стара Загора.

Тъй като Горанов беше уличен публично от хазартния бос Васил Божков в корупция, Борисов побърза да увери, че ГЕРБ не била получила нито стотинка от Васил Божков. “Ако някъде някой е получавал - да си носи отговорност”.

“Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той беше освободен като министър и депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние дотолкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства - органите да разследват”, коментира Борисов.

След темата „Горанов“ и разширяването на списъка със санкционирани по Глобалния закон „Магнитски“ Борисов мина към изборите на 2 април и заяви, че на тях ГЕРБ ще е първата политиеска сила, “защото хората виждат направеното от ГЕРБ, виждат какво стана с инфлацията, с цените, когато я няма ГЕРБ. Нека ни сравняват”.

Бившият му външен министър Даниел Митов пък САЩ да представят доказателства за твърденията си за корупция. Той също се постара да разграничи партията от бившия министър. Санкциите не могат да опетнят всички в партия ГЕРБ – каза той пред Нова тв.

Той отрече да е обсъждано изключването на Горанов като член на партията.