OffNews.bg

Борисов: Безработица у нас реално няма

Корнелия Нинова не е печелила президентски избори, БСП нямаха кандидат - подкрепиха независим. Така че ние с тях на президентските избори не сме се сблъсквали.

Това каза пред журналисти в Пазарджик премиерът Бойко Борисов по повод нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова, че на изборите за президент председателят на ГЕРБ е понесъл първата си голяма загуба и не е можел да я преживее. С това подскачане от подскачане от Бузлуджа - лъжа до лъжа се говори. На парламентарните избори, когато бяхме аз и тя, и резултатът е категоричен – в полза на ГЕРБ – 15 депутата повече”, обясни Борисов, цитиран от Фокус. 

„Като чух от Сметната палата за това, какви нарушения е открила за президентските избори, малко ще ме е страх да коментирам толкова смело подобен въпрос. Още повече, ние с президента Румен Радев се видяхме, поговорихме, че дирекция „Антикорупция” в ДАНС ще отиде в Сметната палата”, коментира Борисов. 

Борисов коментира и икономиката и безработицата в страната. "До преди няколко години говорехме за безработица, но днес тя е под 7%. Всъщност тези, които не искат да работят, са безработни. Имаме 3,9% ръстът на икономиката, а по отношение на безработицата - на практика не можем да намерим работници. Бюджетът е на близо 2 млрд. лева излишък. С кои параметри Корнелия Нинова ще се похвали - в техния мандат събориха КТБ, каза още Бойко Борисов.

Инвеститорите са тук, важно е да отговорим на нуждите им за високо квалифицирана работна ръка, заяви Борисов в Пазарджик, където присъства на откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти. Премиерът отбеляза значението на образованието и на дуалното обучение, което спомага за квалификацията на младите хора, на фона на ниската безработица в страната. Борисов напомни, че наскоро беше открита друга германска инвестиция у нас и изрази увереност, че такъв интерес ще продължава да има.