OffNews.bg

Бойко Борисов: За мен сглобката не съществува

За мен сглобката не съществува. Не знам дали следващата седмица изобщо ще има Народно събрание. Ще мине неделя и тогава ще решаваме.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч. 

"Повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние да си затрайваме", каза още той. 

По думите му, ако се е случило нещо добро в парламента за евроатлантическата ситуация, се случило заради ГЕРБ.

"Вчера гласуваха "Страйкърите" без решение на НС и ще има юридически казус. Ако няма НС другата седмица, е, защото мърсуват навсякъде с всякакви партии само да е срещу нас", коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ призна, че е говорил с Кирил Петков преди изборите и му е предложил да е кандидат за кмет на София. Тогава той нямало да издига кандидат на ГЕРБ за наследник на Йорданка Фандъкова. 

Борисов оправда думите си за подкрепа на Ваня Григорова на балотажа с изказването на бившия премиер Иван Костов: "Ще гласувам, но с отвращение".

"А сега (говорят), че ГЕРБ подкрепяли човек на Путин, при положение че трябва да избираме между родата на държавна сигурност и общ кандидат на социалистите. Отиват и приказват неща, които няма да станат, обещавам ви го - ГЕРБ били виновни, че техният зам.-министър отива и мърсува, снима с личния си телефон. Представете си, че аз снимам, ще идете ли спокойни на изборите", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Той допълни, че ПП-ДБ си имат "много ортаци и авери от другите партии".

"Не искат да коментират защо техен министър ходи с охрана, а това е, защото е притискан и плашен от депутати. Уважаемите богини и принцеси, умни и красиви, да бъдат така добри, когато клечат пред президентството и подкрепят Радев, (...) да внимават", каза бившият премиер, без да уточни какво има предвид.

Според него с поведението си "Всички срещу ГЕРБ" от ПП-ДБ може в сряда да няма Народно събрание.

"Виждам къде са им приятелите, аверите. Завират се по вили и кръчмета тайно. В сряда ще направя национално събрание за 2-3 дни и ще преценим имаме ли нужда от хора, които плашат собствените си министри. Да видим как ще управляват София с 1/3 общински съветници", коментира Борисов.

От думите му стана ясно, че има бас с Кирил Петков на бутилка уиски. "Казах му: Ще направите така с атаката срещу ГЕРБ в София да се явите с Ваня (Григорова) и да загубите", призна той. 

Според Борисов, ако ГЕРБ загуби някой областен град, няма да е защото партията е по-слаба, а защото те (ПП-ДБ) "мърсуват с някой друг".

"И в сряда ще искат да им подкрепя бюджет - ми, няма да стане. След неделя: Приятна игра!", закани се бившият премиер. Ако ГЕРБ и групата реши - може би в сряда ще направим едно национално съвещание за два-три дена и там ще преценяваме изобщо имаме ли нужда с хора, които плашат собствените си министри, да бъдем и да носим тази отговорност", каза Борисов.