OffNews.bg

''ББР е заложна къща на кликата на Петков - давали са по четири кредита месечно''

Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на икономиката са започнали масова чистка. Нямало е план Б и е направен опит за овладяване на Българската банка за развитие. След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по четири кредита на месец. Банката работи като заложна къща на "Продължаваме промяната". 

Това заяви тази сутрин пред bTV служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Той твърди, че от периода на назначаването на "хората от кликата на Кирил Петков" банката печели едва 2 млн. лв. от лихви. спрямо 22 млн. лв., начислени за заплати.

"ББР не просто е на загуба, а е катастрофирала институция. Налице е безстопанственост, погазване на Търговския закон и на устава на ББР", обяви Пулев и добави, че се надява твърденията му да бъдат потвърдени от българската прокуратура. По думите му Кирил Петков е нямал идея как работи ББР:

"Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили без план Б. Това са самодейци, ощетили държавата с 1 млн. лв.", заяви Александър Пулев. Той подчерта, че назначените от него в капацитета му на министър на иновациите кадри в Надзорния съвет на банката са "топ експерти" и хора със сериозен професионален опит.